Om bezoekers gastvrij te ontvangen biedt Stichting Deventer Marketing diverse informatieve folders met tips over stad en regio aan. Deze folders vind je terug op alle logische (toeristische) plekken in Deventer. De algemene informatiefolder is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Daarnaast zijn er folders met tips over winkels en galeries, lunchen en dineren, activiteiten voor groepen en  fijne plekken om te overnachten.

Naast de informatieve folders biedt Deventer Marketing diverse stadswandelingen aan. Zowel in de vorm van drukwerk als fysiek op pad met een stadsgids in samenwerking met Gilde Deventer. De volgende stadswandelingen worden in de VVV Deventer aangeboden in brochurevorm:

- Stadswandeling Bergkwartier

- Stadswandeling Noordenbergkwartier

- Stadswandeling Gevelstenen & Snijramen (op dit moment in ontwikkeling)

- Stadswandeling Havenkwartier

- Hanzespeurneus - speurtocht voor kinderen

- Zoeken & Dwalen - speurtocht voor (jong-)volwassenen

Deventer Marketing is verantwoordelijk voor het ontwerp, inhoud en verspreiding van het toeristische informatiemateriaal en de stadswandelingen.

Per 2019 wordt het materiaal aangepast aan de nieuw ontwikkelde merk ‘Deventer’.
Teksten en fotomateriaal worden nagekeken en indien nodig opnieuw geschreven en ontwikkeld. Bovendien wordt de nieuwe huisstijl toegepast op het nieuw uitgebrachte materiaal.