Naast bezoekers, bewoners, bedrijven en talent richten wij ons sinds dit jaar ook op de zakelijke bezoekers.

We hebben (het grootste deel van) de financiering binnen om aan de slag te kunnen gaan met het Deventer Vergader- en Congresbureau! Eind december kregen we de formele toezegging. Met bijdragen van Gemeente Deventer en het 4e Stadsarrangement (Gemeente Deventer en Provincie Overijssel) hebben we de basis financiering rond en zijn we van start gegaan met een pilot van 2,5 jaar.

Wellicht valt het je op dat we nu spreken over Deventer Vergader- en Congresbureau. In de meeste steden heet het Congresbureau of Convention Bureau. Het takenpakket zal bestaan uit de organisatie van zowel  congressen als kleinere bijeenkomsten en vergaderingen in Deventer. Daarom hebben we ‘vergaderen’ expliciet toegevoegd in de naam. Als Vergader- en Congresbureau, zijn wij de schakel tussen event-organisatoren en zakelijke locaties én zetten we Deventer op de kaart als bestemming voor deze zakelijke evenementen.

Achter de schermen is er allereerst veel voorbereidend werk gedaan alvorens wij de boer op gingen. Eén van de eerste activiteiten om zichtbaarheid te generen, is tijdens de EventSummit geweest. Hier mochten wij op 14 april onze eerste contacten leggen met zowel potentiële klanten als andere congressteden. Daarnaast hebben we een aantal weken geleden ook kennisgemaakt met allerlei Deventer bedrijven, die zich in de zakelijke evenementenbranche bevinden.

Al met al hebben er al enige activiteiten plaatsgevonden om Deventer op de kaart te zetten als zakelijke bestemming. Dit is pas het begin!